Geraliseerde projecten voor ondernemers

Een greep uit onze portfolio om te laten zien hoe je als starter een boost kunt geven aan je bedrijf.

Van idee naar plan.

Ondernemende Els had veel ideeen om met een website een bedrijf en dus inkomen te genereren.

Samen met Peter Tijsma van Starterhulp heeft ze een selectie gemaakt van ideeen die het best bij haar zouden passen qua ervaring en profiel en waar ze het liefst mee aan de slag wilde.

Elk plan is via de mindmap methode (visual thinking) uitgewerkt. Deze methode geeft een helder visueel beeld van je idee met oa gevolgen voor organisatie, markt etc
Bij de uitwerking van enkele ideeen bleek al snel dat de voorwaarden voor een opstart, door Els als onhaalbaar of niet gewenst was.

Uiteindelijk is er 1 idee uitgekomen waar ze voor heeft gekozen. Het idee voor een webshop. Dit idee is volledig uitgewerkt. Van profiel tot takenlijst om de concurrentie in beeld te krijgen en inkoop te regelen.
Els kon nu gericht aan de slag.

Al deze werkzaamheden zijn binnen een 8 uur starterstraject gerealiseerd.

Haalbaarheidsonderzoek

Muzikant Rene had als droom een muziekstudio te beginnen met oefenruimte voor bands in de regio, de mogelijkheid om een demo op te nemen en jamsessies te organiseren. Daar wilde hij als ondernemer zijn geld mee gaan verdienen. Rene zou moeten investeren in ruimte, apparatuur.
Rene had al een optie op een ruimte en wist als muzikant aan welke eisen de apparatuur zou moeten voldoen.

Voor Rene was het belangrijkste een goed onderbouwd ondernemersplan te hebben waarmee hij ook bij een bank zou kunnen aankloppen voor een krediet.

Samen met Rene hebben we een marktonderzoek opgezet waarin Rene alle bands in de omgeving telefonisch heeft benaderd met een uitgekiende vragenlijst. Zo kreeg hij niet alleen een beeld van de haalbaarheid maar tevens inzicht in de wensen van de prospects.

Het onderzoek is uitgewerkt, aangevuld met relevante branche- en marktinformatie en tot een heldere rapportage verwerkt.
Rene kon naar de bank.

Door oa de zelfwerkzaamheid van Rene is dit project binnen een 8 uur starterstraject gerealiseerd.

Meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met Peter Tijsma deze link.